free wordpress themes Premium Wordpress Themes
Entries RSS

By Category :

Live Traffic

Jumlah Pengunjung

free counters
May 25

Starry Arabian Night – Pullman Bangsar

20150506_193844

Jadikan Pullman Bangsar sebagai pilihan berbuka puasa anda nanti. Tahun ini Pullman, Bangsar dengan tema “Starry Arabian Night’ akan kembali kasi gempak dengan buffet ramadhannya yang awesome. Tambahan pula tahun ini akan ditambah dengan pelbagai juadah Ya Habibi . Dengar cerita chefnya didatangkan khas dari Negara Yamen.   

Himpunan menu-menunya terdiri dari juadah yang terkenal di sana seperti Shish Tawook, Sharwarma, Spicy Marinated Sea  Bass, Lamb Kofta and much more to compliment the culinary experience.

20150506_191631

Saya telah dijemput untuk menikmati makanan-makanan tersebut tempohari. Ala-ala preview la katakan. Tengok ajer gambar kat atas tu, sungguh macam begitu ‘rare”. Macam takut pulak nak merasanya. Tapi bila dah rasa memang cukup rasa rempah ratusnya. 

20150506_191649

Nasi ni memang sedap ..Lembut jer. 

20150506_191621

Lamb with Arabian Marination. Mungkin disembabkan rempah -ratusnya, lamb ini sangat juicy dan tak ada bau hamis langsung.

20150506_191746

Presentation yang cantik…kan

20150506_191603

A popular dessert

20150506_191855

Tengok namanya…menarik

20150514_143608

Ok bagi sesiapa yang dah teringin nak merasa pelbagai masakan dan juadah Ya Habibi ini bolehlah datang ke Pullman, Bangsar mulai 21 Jun sehingga 16 July 2015 bermula jam 6.30 petang -10.30 malam.

Harganya standard la….rm 140 nett per person only ( 50 % diskaun untuk mereka yang berumur  diantara 6-12 tahun.

Reservation boleh dibuat dengan menelefon +6032298 1855. 

Jul 06

Berbuka Puasa Di Pullman Bangsar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Berjuadah Bersama Di Pullman Dinner Buffet”, itu adalah iklan yang dikhabarkan . Namun ianya adalah suatu pesta makanan berbuka puasa yang menghidangkan lebih daripada 150 juadah makanan yang begitu ‘authentic’ dan menyelerakan. Saya berkesempatan hadir berbuka puasa di Pullman Bangsar pada hari Jumaat yang lepas. Sapa tak nak tolak rezeki dapat makan free. ..kan.

Saya rasa begitu berbesar hati untuk berkongsi tentang pakej berbuka puasa di Pullman, Bangsar ini. Suasananya begitu santai sekali. Susunatur meja dan  makanan serta tempat menjamu selera yang luas menjadikan orang ramai tidak perlu beratur panjang untuk mengambil makanan. Itu dah satu hal yang saya suka…..

Makanannya pula bermacam-macam dan disediakan oleh chef-chef yang berpengalaman yang dapat menyediakan makanan yang begitu asli dan rasanya yang boleh mengingatkan kita kepada keenakan masakan kampung. Ikan masin , sambal, gulai lemak dan macam-macam lagi. Hilang rasa rindu kepada masakan kampung.

Dibahagian luarnya pula  diletakkan gerai-gerai yang menghidangkan pelbagai juadah tempatan seperti Roti Canai, Roti Tisu, Kambing Panggang, Satay, Lemang, Ketupat, Pecal, Rojak, Asam Pedas dan yang paling menarik sekali adalah gerai yang menghidangkan durian kampung yang ‘fresh’. Yang ni memang saya tak boleh tolak.

Disamping itu, Pullman Bangsar meraikan semangat kekitaan  dengan menawarkan Solat Terawih berjemaah disamping mengalunkan azan semasa waktu berbuka puasa.  Itu adalah satu kelainan yang berbeza dengan tempat-tempat yang lain. Surau yang disediakan untuk bersolat juga agak selesa dan luas.

Harga bagi pakej berbuka puasa di Pullman Bangsar adalah RM 125.00 seorang dengan potongan sebanyak 50% diskaun untuk kanak-kanak yang berumur 6-12 tahun. Berjuadah Bersama di Pullman Dinner Buffet bermula dari 29 Jun 2014 ke 25 July 2014 (6.30pm to 10.30 setiap hari)

Jadi bagi mereka yang berminat untuk merasai sendiri kelazatan dan suasana berbuka puasa yang eksotik, anda boleh membuat tempahan dengan menelefon talian 03-60322981855

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rojak… anda boleh gaul sendiri bahan2nya mengikut citarasa anda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikan Masin, ulam dan sambal tak ada dalam gambar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ini makanan ‘authentic’ India

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasi briyaninya lembut, gebu…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roti Nan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ayam Masak Tikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dalca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasi Hujan Panas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itik Masak Kurma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yang ni my favourite..Sambal tempe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikan Tenggiri Masak Cili

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Section untuk dessert pulak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuih -Muih Tradisional dan Moden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yang ni memang sedap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tempat makan diluar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seperti biasa tak sah kalau tak ada kambing bakar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aneka Bubur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boleh baca kan ..DURIAN