free wordpress themes Premium Wordpress Themes
Entries RSS

By Category :

Live Traffic

Jumlah Pengunjung

free counters
Dec 29

Buku Idea Bekal ke Sekolah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bukannya senang nak bangkit awal pagi dan bersilat di dapur semata-mata nak siapkan bekal anak. Dah tu tak tau pulak nak masak apa. Takkan hari-hari nak bekalkan nasi goreng. mee atau mee-hoon goreng. Kat sekolah pulak macam-macam ada dijual. Tak ke nanti anak-anak terliur tengok kawan kat sebelah makan makanan yang agak fancy.

Itu satu hal. Ada pulak cerita ada anak-anak malu nak bawak bekal ke sekolah. Malu nanti kawan-kawan ejekkan. Malu pulak nanti orang kata mak ayah tak cukup duit nak bagi duit belanja sekolah.

OK…sekarang mari kita tukar segala-galanya. Tahun 2015 ni kita ubah semuanya. Kita sediakan bekal yang berkhasiat, sedap dan cantik kepada anak-anak kita. Biar anak-anak kita rasa bangga bawak bekal ke sekolah yang dimasak oleh ibunya. Tambahan pula ia menjimatkan.

Anda ketandusan idea? Jangan risau! Kini ada buku yang dapat membantu anda menyediakan bekal anak-anak ke sekolah dengan mudah dan cepat. Eh! Bukan satu buku tau…. malahan ada dua buku untuk dijadikan panduan… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kita mulakan dengan buku pertama iaitu buku Idea Bekal ke Sekolah- Menu Asia.

Buku ini menampilkan pelbagai resepi yang sesuai dengan citarasa orang Asia. Ada pelbagai resepi berasaskan nasi, mee, mee-hoon dan juga pelbagai lauk-pauk dan roti.  Ada resepi mengikut masakan melayu, cina, india, indonesia, jepun, korea dan arab. Yang paling bestnya ialah buku ini menampilkan penyediaan pelbagai sos yang boleh dibuat dahulu dan disimpan didalam peti sejuk. Jadinya taklah perlu nak kelam-kabut diwaktu pagi. Ikut sahaja langkah-langkah di dalam buku ini. Mudah aje.

Pesanan Penaja…Hasil dari buku, semakin ramai ibu-bapa rajin memasak untuk anak-anak. Nah, linknya . Klik je kat sini dan boleh beli online.

KLIK

KLIK

cover6

Mama saya dah beli, anda bila lagi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buku Idea Bekal ke Sekolah- Menu Barat ini pula memang sesuailah dengan citarasa anak-anak yang sukakan junk-food. Lepas ni tak payah beli dah segala junk -food. Boleh buat sendiri aje, bukannya susah sangat. Selain dapat menjimatkan wang ianya dibuat dari bahan-bahan yang ada di sekitar dapur anda sahaja. Di dalam buku ini saya berkongsi tips untuk anak-anak anda yang cerewet dengan makanan. Dah memang selalu sangat saya dengar keluhan ibubapa yang komplen bahawa anak-anak mereka tak suka makan sayur. Jangan stress, cuba sahaja beberapa resepi yang didalamnya mengandungi pelbagai sayur tetapi anak-anak and tidak menyedarinya pun. 

Macam menarik kan…Ini linknya kalau anda nak beli secara onlini. Klik disini ye…

KLIK

KLIK

SIGNED COPIES DARI SAYA

Dan kalau anda nak beli buku dan disign oleh saya dan dibalut cantik-cantik macam kat bawah ni, sila email saya di azianhasan69@gmail.com atau whatsapp saya di 01115139882 ( Whatsapp lebih senang sebab saya tak boleh berenggang dengan phone saya…)

SMS/ WHATSAPP

011-15139882

011-15139882

011-15139882

cover8

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nak bagi hadiah kat orang pun boleh, bagitau saja..bisa diatur!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jom tengok testimoni..Tak sah kalau tak ada testimoni kan…

IMG_20141225_182100

IMG-20141227-WA0001

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saya juga nak ucapkan terima kasih kepada semua yang telah membeli buku-buku saya samada secara online ataupun terus dari saya. Saya amat-amat menghargainya # sayajual. Oh ya… anda juga boleh dapatkan secaa langsung di kedai-kedai buku ternama seperti Kinokuniya, MPH, Popular dan lain-lain.  Jom follow saya kat Instagram ..di sini

 

 

 

Oct 21

Buku Bekal Ke Sekolah Menu Ala Barat

coverbuku2

Buku kedua saya sudah diterbitkan. Selepas menghasilkan buku Idea Bekal Ke Sekolah Menu Asia, saya telah dipanggil semula untuk shooting buku kedua saya yang bertajuk Idea Bekal Ke Sekolah Menu Barat.

Ini adalah untuk melengkapkan edisi buku bekal kanak-kanak ke sekolah. Dengan gabungan kedua buku maka ibu-ibu di luar sana dapat membuat pilihan yang terbaik bagi memilih menu bekal untuk anak-anak mereka.  

Terdapat 44 resepi menarik didalam buku iniyang menampilkan makanan ala gaya barat. Namun begitu ia diolah supaya mudah untuk memasaknya dan sesuai dijadikan bekal. Di dalam buku ini anda akan terjumpa dengan resepi-resepi seperti chicken cordon bleu, pot pai ayam, lasagna dan sebagainya yang tampak renyah. Namun begitu resepinya sudah dipermudahkan supaya ibu-ibu dapat menyediakannya dengan cepat. Jangan takut dan jangan risau untuk menyediakan juadah yang nampak agak rumit tetapi boleh disiapkan dalam masa yang singkat.

Ibu-bapa patut memiliki buku resepi ini kerana ianya sarat dengan pelbagai resepi-resepi yang menarik. Anda tidak perlu membeli nugget, sandwich, burger yang mahal kerana anda boleh membuatnya sendiri di dapur anda. Pastinya lebih murah dan mudah. Dengan harga yang sama dan ilustrasi yang menarik saya pasti ibu-bapa malah anak-anak akan tertarik dan menggemari hasil juadah daripada buku resepi ini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terdapat 44 resepi menarik didalam buku iniyang menampilkan makanan ala gaya barat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ayam goreng kerepek dimana anda boleh menukarkan jenis kerepek yang anak anda suka untuk resepi ini. Rasanya akan berbeza setiap kali kerepek yang berlainan digunakan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bebola Ayam Epal dengan  Sos Kubis Bunga Berkrim. Anak-anak tak perasan pun kat dalamnya ada epal hijau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saya rekomen anda mencuba resepi ini terutama bagi anak-anak yang tidak suka makan ikan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saya akan sign sendiri buku-buku yang anda beli dari saya…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saya akan balut sendiri buku-buku yang anda beli dari saya…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Macamna nak beli?

Satu buku berharga RM15 +RM6 (postage semenanjung) / RM 10 (postage Sabah dan Sarawak)

Dua buah buku berharga RM 30 + RM7 (postage semenanjung) / RM 12 (postage Sabah dan Sarawak)

Jangan lepaskan peluang ini……..

Cara membuat pembayaran:

1. PM nama + alamat melalui facebook/ email – azianhasan69@gmail.com

2. Anda akan diberi number akaun utk pembayaran.

3. Selepas pembayaran, sertakan bukti pembayaran ke facebook atau email.

Jom Berbento!