free wordpress themes Premium Wordpress Themes
Entries RSS

By Category :

Live Traffic

Jumlah Pengunjung

free counters
Jun 07

Buku ‘ Tolong! Saya Hanya Ada 60 Minit “


buku60minit1

Apa yang anda akan lakukan jika hanya ada 60 minit sahaja untuk masak makan malam keluarga? Ataupun anda hanya ada 60 minit untuk masak bagi tetamu yang hendak datang  makan malam ataupun makan tengahari?

Apabila keadaan terdesak seperti ini pastinya anda perlukan  bantuan tentang idea dan resepi yang menarik. Nak google sana sini pun pastinya mengambil masa. Jangan risau… Buku Tolong! Saya hanya ada 60 minit pasti dapat membantu anda.  Packed with best-loved recipes for quick & simple recipes, this book helps you get dinner on the table in 60 minutes or less!

60minit1

Beginilah rupanya satu hidangan di dalam buku 60 minit. Lengkap dengan pencuci mulutnya sekali. Nampak elegant dan menarik sekali. Bak kata orang sekarang..ada kerlass.

60minit2

Anda juga boleh menghidangkan menu Ala -Barat . Pasti ianya akan menjadi hidangan yang bermakna untuk anda sekeluarga.

60minit3

Saya ingin setiap keluarga mengambil kira tentang pentingnya duduk makan semeja bersama keluarga Disitulah nanti akan terbitnya kasih sayang sesama sendiri. Cubalah dan moga dipermudahkan…

60minit4

Masaklah mengikut citarasa keluarga anda. Yang sukakan pedas dan lauk ala kampung juga mempunyai banyak pilihan. Dapatkan buku ini sekarang!

Ada 1001 sebab  anda perlu memiliki buku ini. Selain ianya dapat membantu anda memasak menggunakan resepi-resepi yang mudah dan sedap, penampilan cara memasak dengan menggunakan teknik memasak ‘batch meal’ akan dapat menjadikan anda seorang yang cekap memasak di dapur. Himpunan resepi selama 20 hari bekerja juga dapat mengurangkan pening kepala surirumah bekerja yang ingin memasak hidangan makan malam. Milikilah buku ini dan anda akan dapat cari 1001 keistimewaan buku ini. Kalau tak dapat 1001 pun tak apa. Apalah yang ada pada nombor kan..hihi.

Dibawah ini ialah video memasak saya bersama Aloy Paradoks menggunakan dua resepi yang diambil dari buku Tolong! Saya hanya ada 60 minit. Bukan sahaja makanan-makanan itu nampak sedap, pemandangannya pun sangat cantik disamping penampilan kami yang selamba jer. Klik kat link ini dan bersiaplah untuk gelak.

Beli terus dari saya..Whatsapp 01115139882

videopts1

 

Oct 20

Buku Idea Bekal ke Pejabat

bukubekalkepejabat

Dua buah buku Idea Bekal ke Pejabat sudah ada di pasaran. Ianya terbahagi kepada dua iaitu menu ala Asia dan menu ala Barat. Saya kongsikan pelbagai resepi yang mudah dan menarik khusus bagi mereka yang hendak memulakan projek membawa bekal ke pejabat. Bila cakap pasal masak untuk buat bekal ni , muka kena senyum sikit..barulah feel.

Ok..sebenarmya tak susah nak masak bekal untuk keluarga jika kita mengikut tips memasak yang betul. Yang penting kita kena buat persediaaan memasak terlebih dahulu. Ini nanti saya cerita…

Kebanyakan resepi-resepi di dalam kedua-dua buku ini saya telah olahkan supaya ianya menjadi mudah dan mengandungi bahan-bahan yang senang didapati. Kalau tengokkan tajuk resepinya macam ngeri jer nak masak tetapi bila dicuba ianya tak lah sesusah mana. Kena pulak kalau dah siap segala bahan-bahannya terlebih dahulu. Bak kata orang..’kacang jer”.

Antara tips yang dikongsikan di dalam kedua-dua buku adalah bagaimana untuk membuat persiapan sebelum memasak. Anda perlu gunakan satu atau dua jam waktu pada hujung minggu bagi membuat persediaan bahan-bahan mentah. Bahan-bahan  seperti sayur-sayuran, bawang, ayam dan daging boleh dibersihkan dahulu, dipotong, disimpan ke dalam ziploc bag dan simpan ke dalam peti sejuk beku. Anda juga perlu merancang menu untuk seminggu supaya segala urusan pembelian bahan-bahan mentah dan persiapan memasak dapat dibuat dengan lancar. Kerja dapur ni memerlukan kreativiti dan kebijaksanaan gitu. Kalau tak alamatnya rushing sana-sini dan akhirnya badan penat dan kerja tak siap.

bukupejabatasia

bekalpejabatasiakandungan

 Isi kandungan Buku Idea Bekal ke Pejabat Menu ala Asia

bekalpejabatbarat

bekalpejabatbaratkandungan

 Isi kandungan Buku Idea Bekal ke Pejabat Menu ala Barat

Selepas ini saya harap wanita yang super-sibuk pun boleh masakkan bekal untuk suami dan anak-anak. Semoga selepas ini melimpah ruahlah kasihsayang sekeluarga. Boleh jimat, boleh makan makanan yang berkhasiat dan bersih..mana tak melimpah ruah kasihsayangnya..InsyaAllah

Bagi yang berminat untuk memiliki buku-buku bekal, boleh beli terus dari saya

Message/Whatsapp 01115139882

4buku

Kesemua buku-buku bekal saya..

SIGNED COPIES DARI SAYA

Dan kalau anda nak beli buku dan disign oleh saya dan dibalut cantik-cantik .Sila email saya di azianhasan69@gmail.com atau whatsapp saya di 01115139882 ( Whatsapp lebih senang sebab saya tak boleh berenggang dengan phone saya…)

SMS/ WHATSAPP

011-15139882

011-15139882

011-15139882